Supercapacitor


SUPERCAPACITOR

Firma noastră își propune atât să furnizeze, dar și să colaboreze la implementarea acestor noi tehnologii într-o gamă de aplicații pe care ingeniozitatea dumneavoastră o face extrem de diversă.

Funcții Supercapacitor Comparație cu bateriile litiu-ion (general)
Timp de încărcare 1–10 secunde 10–60 minute
Cicli încărcare/descărcare 1 million sau 30,000h Cca 500
Tensiune specifică 2.3 pana la 2.7V 3.6 pana la  3.7V
Energie specifică (Wh/kg) Cca  5 100–200
Putere specifică (W/kg) Mai mult ca  10,000 Între 1,000 si 3,000
Cost per Wh Până la $20 Minim $0.50-$1.00
Timp mediu de exploatare Mai mult de 15 ani Cel mult 5 ani
Regim de temperatură Între –40 si 65°C

Între 0 si 45°C

În acest sens am afișat următorul  sumar de avantaje și dezavantaje reale ale produselor ce le punem furniza, astfel încât să rezulte aplicații în care folosirea supercondensatoarelor să fie un avantaj net.​

Avantaje      Milioane de ciclii de funcționare. Putere specifică mare, rezistență internă mică, curenți de descărcare foarte mari. Timpi de încărcare de ordinal secundelor, fără a fi nevoie de limitare a încărcării la terminarea procesului.  Încărcare simplă fără riscul de defect la supraîncărcare. Funcționare excelentă în limite largi de temperatură (temperaturile extrem de joase neafectând esențial parametri)
Dezavantaje   Energii specifice mici. Diagrama de descărcare liniară ceea ce impiedică utilizarea spectrului energetic complet. Autodescărcare semnificativ mai mare comparativ cu bateriile convenționale. Tensiuni mici admise pe element ceea ce duce la necesitatea înserierii și a unor circuite suplimentare de egalizare a potențialelor pe elemente. Costuri mai mari  decat bateriile clasice.

Dezvoltarea tehnologiei tranzistoarelor cu grilă izolată (IGBT) a permis realizarea de convertoare DC/DC bidirecționale la puteri mari la un preț rezonabil.
Aceste dispozitive pot deveni interfețe excelente pentru conectarea la tensiuni mai mari a supercondensatoarelor, fără necesitatea de a înseria module suplimentare.
 

Utilizare supercapacitor